Vähintään 4 merkkiä

7 miltsiä tarjolla Lotossa ja Veikkaustilin tunnukset hukassa. Onneksi ne voi näppärästi palauttaa Tupas-palveluun turvaten.

Salasanassasi on oltava vähintään 4 merkkiä

Nabutellaanpas tähän nyt vähän pidempi salasana, ettei paha hakkeri tule ja pelaa mun masseja.

Korkeintaan 8 merkkiä

No mitä ihmettä? Eikös siinä juuri lukenut vähintään 4 merkkiä? Jos lomakkeeseen voi kirjoittaa 4 – 8 merkkiä, ei ole väärin kertoa sitä heti. 4 – 8 on eri asia kuin yli neljä ja 2010-luvulla käyttäjillä on yli 8 merkkisiä salasanoja, uskokaa pois.

Onneksi olkoon Veikkaus: käyttäjä voittaa aina?

3 thoughts on “Vähintään 4 merkkiä

 1. Uskomatonta. Paitsi, että ohjeistus on perseellään, niin itse validointikin on joka suhteessa väärä.

  Luulisi tämänkin ominaisuuden toteutusketjussa olleen useampia ihmisiä, vähintään yksi speksaamassa, toinen toteuttamassa ja kolmas testaamassa, ja varmaan muitakin, mutta kukaan ei ole älähtänyt?

  Neljä merkkiä, vaikka käytettäisiin useita merkkiryhmiä ja vältettäisiin todellisia sanoja, ei ole tietoturvaa nähnytkään. Kahdeksalla merkillä saadaan jo tietoturvaa aikaan jos merkit valitaan järkevästi (vältetään niitä sanakirjasta löytyviä sanoja jne).

  Ymmärrän, että jotakuta saattaa ahdistaa syötettyään neljä-merkkisen salasanan ja palvelun herjatessa, että pitää valita turvallisempi salansana (vaikkapa vähintään 6 merkkiä). Mutta sitä en ymmärrä, että kun käyttäjä valitsee järkevän salasanan, niin käsketään valitsemaan turvattomampi.

  Ylipäätään mitään järkeä salasanan koon ylärajassa ei ole. Jos palvelu on yhtään järkevästi toteutettu, salasana tallennetaan joka tapauksessa tiivisteenä, eli yleensä 32-64-merkkisenä merkkijonona, josta salasanaa ei voi palauttaa – mitkään tietokannan kokorajoitteet eivät tuota ylärajaa siis sanele. Salasanan koon ylärajasta tulee kuitenkin Veikkauksen kannalta valitettavasti mieleen, että ei kai salasanaa vaan tallenneta selväkielisenä jonnekin. Tästähän muistissa on vielä malliesimerkki, kun Älypään salasanat vuosi joku aika sitten verkkoon, selväkielisinä tietenkin.

 2. Astetta vapaammassa maassa voisit haastaa oikeuteen, kun miljoonat meni Kangasniemelle. “Olisinhan minä ne saanut, mutta kun hölmöt ohjeet salasanan pituudesta sekoitti pakan.”

 3. Kun vielä muistaa aiemminkin törmänneensä Veikkauksen järjestelmässä lomakeongelmiin, voi hyvinkin olla, että testausta ei ole juuri tehty ja lomakkeiden ohjelmoinnissa ollaan mietitty enemmän palvelinta kuin käyttäjää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>